Interesse

Wil je kans maken op een woning in Tango? Lees hier wat je moet doen om een woning toegewezen te krijgen.

Let op: Het bezoeken van de informatiebijeenkomst op 23, 24, of 29 november is een verplichte stap in het aanmeldingsproces. Kom alleen als je een uitnodiging hebt. Zie stap 3 voor uitleg.

1. Bekijk het aanbod op WoningNet

De woningen in Tango worden aangeboden op WoningNet Regio Utrecht
Zorg dat alle gegevens bij WoningNet kloppen. De website laat dan alleen woningen zien die passen bij jouw situatie. Zo voorkom je dat je na een woningaanbieding hoort dat je er niet mag wonen, omdat de woning niet passend is. Bijv. omdat je net bent gaan samenwonen. In dat geval is je huishoudgrootte veranderd en het verzamelinkomen waarschijnlijk ook. 

2. Reageer op een advertentie

Portaal en Mitros verhuren de woningen in Tango. De beschikbare woningen worden aangeboden op WoningNet. Bij Mitros werkt het net even anders dan bij Portaal:

 • Portaal biedt de woningen aan per adres. Dit betekent dat je via de advertentie op een specifieke woning (huisnummer) reageert. Tip: Wil je zien waar de woning zich in het complex bevindt? Bekijk het huisnummerbesluit. Of open de plattegrond op WoningNet en klik op huisnummerbesluit.
 • Bij Mitros kun je vanaf 10 november reageren op een advertentie met meerdere woningen (een cluster). Na afloop van de informatieavond kun je een aanbieding krijgen voor dit cluster. Dit hangt af van je positie op de ranglijst. Na de aanbieding is het mogelijk om je voorkeuren voor de woningen uit het cluster door te geven. 
3. Bezoek de informatiebijeenkomst (alleen op uitnodiging)

Als de reactietermijn voorbij is, kun je een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst krijgen. Dit hangt af van je positie op de ranglijst. Heb je een uitnodiging, zorg dan dat je bij de bijeenkomst aanwezig bent. Anders kunnen we je geen woning aanbieden. Dit klinkt streng, maar wij vinden het belangrijk dat de nieuwe bewoners van Tango bewust kiezen voor een gemengd wooncomplex. Tijdens de bijeenkomst krijg je hier een een goed beeld van. Zo kun je bepalen of wonen in Tango bij jou past. 

4. Na de informatiebijeenkomst: interesse doorgeven
 • Woningen Portaal: laat de informatie van de bijeenkomst even bezinken en geef daarna via WoningNet door of je de woning aangeboden wilt krijgen. Ben je de 1e kandidaat voor de woning? Verzamel alvast de documenten die je moet aanleveren. In de aanbiedingsmail lees je welke dat zijn. 
 • Woningen Mitros: je kunt een voorlopige aanbieding krijgen (mail WoningNet). Dit hangt af van jouw positie op de ranglijst voor de woning. 
5. Toewijzing en accepteren woning

De woningen worden toegewezen op basis van jouw positie op de ranglijst. Als je een woning krijgt toegewezen, ontvang je een voorlopige aanbieding per e-mail. De aanbieding is voorlopig totdat de verhuurder (Portaal of Mitros) jouw gegevens heeft gecontroleerd. Pas als alle gegevens akkoord zijn, kun je de woning definitief accepteren. 

Voorwaarden

Inkomen
Je (gezamenlijk) bruto jaarinkomen is niet hoger dan € 45.014 (meerpersoonshuishouden) of
€ 40.765 (eenpersoonshuishouden). Je inkomensgegevens controleren we aan de hand van de Verklaring geregistreerd inkomen (VGI) 2021. Je kunt de VGI downloaden via MijnBelastingdienst, lees hier hoe.

Inschrijving WoningNet
Je hebt een geldige inschrijving bij WoningNet Regio Utrecht. En alle gegevens van je inschrijving kloppen.

Voorwaarden in de advertentie
Je voldoet ook aan de voorwaarden die in de advertentie staan (check dit voordat je reageert!). 

Planning

Tango is op dit moment in aanbouw. Hieronder de voorlopige planning. 

 • Informatieavond donderdag 24 november
  Start bijeenkomsten: 17.00 uur & 19.30 uur
 • Informatieavond dinsdag 29 november
  Start bijeenkomsten: 18.00 uur & 20.00 uur
 • Bezichtigingen
  Woningen Portaal: 2e week van december 2022
  Woningen Mitros: 2e week van januari 2023
 • Oplevering
  Januari / februari 2023

Meer informatie

Meer weten? Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen.